ŠUMA OD PAPIRA PLEŠE (4+)

ŠUMA OD PAPIRA PLEŠE (4+)

Scena Zvonimir Rogoz HNK u Varaždinu

Subota, 29. listopada, 14:30-16:30
Nedjelja, 30. listopada, 10:45-13:00

Kotizacija: nula kuna (više od prijavama na radionice na www.klikerfestival.com)

Autor, izvođač: Leo Vukelić, TIGAR teatar

ŠUMA OD PAPIRA PLEŠE jedna je od kreativnih radionica Tigar teatra nastala iz potrebe i želje njezinih članova za ponovnom upotrebom iskorištenog papira i kartonske ambalaže koja nas sve više okružuje u svakodnevici. Također, izazovnim  se postavlja i nikada završena potraga za karakterom i životom tih didaktički neoblikovanih materijala, tog „otpada“.

ŠUMA  OD  PAPIRA  PLEŠE potiče djecu na gledanje, uočavanje i prepoznavanje lica i likova, kreativno osmišljavanje i rješavanje pojedinih zadataka, konstrukcija ili kreacija, pričanje poznatih ili novih priča s novooblikovanim likovima. Papir, karton i samoljepljiva traka mogu lagano transformirati, ali i nadograditi dječje ideje.

ŠUMA OD PAPIRA PLEŠE odličan je poligon dječjeg istraživanja izrade i animacije lutaka, scenografije i kostimografije, ali i osvještavanja tijela, pokreta i koreografije kao jezika komunikacije. Taj maštoviti prostor dopušta i potiče spontane dječje minijature te povezuje u otvorenu komunikaciju polaznike različitih uzrasta i interesa.

– upoznavanje s materijalima

– zajednička izrada osnovne konstrukcije

– samostalan rad uz voditelja

– sklapanje u zajedničku cjelinu

– animacija lutaka i scenografskih elemenata

– kostimografski detalji

– odabir ili stvaranje zvuka

– osvještavanje prostora i proporcija, zajednička izvedba

Leave a Reply